Agenda

 

Noteer nu de volgende activiteiten en data in uw agenda

 

 Zaterdag 21 september 2019

Jaarlijkse reis, met bezoeken aan de Historische Scheepswerf C.A. Meerman te Arnemuiden en het Stadhuis en Abdijcomplex te Middelburg. Klik op deze link voor het programma en het menuvoorstel.

 

Donderdag 26 september 2019

Nieuw boek 'De Slag om de Schelde'

600_slag_om_de_schelde_-_tobias_van_gent-hans_sakkers.jpg

Lezing over de laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog in Zeeland in 1944 naar aanleiding van het recent uitgegeven en gepresenteerde boek over de 'Slag om de Schelde', geschreven door de bekende historici en auteurs Hans Sakkers en Tobias van Gent. 

 

lees verder >>

 

 

 

 

Van 4 september t/m 30 november 2019 

is er in het Schoolmuseum "Schooltijd" aan de Nieuwstraat 2-4 te Terneuzen een tentoonstelling  over kinderen tijdens de oorlog, met als titel: 

                  'Opeens ben je geen kind meer' 75 jaar vrijheid                  600_schoolmuseum_foto_kinderen_bannier.jpg

 

lees verder>>

 

 

 

 

 

 

 

 

Donderdag 7 november 2019

De Zeeuwse commissievaart tijdens de Vierde Engelse Oorlog, 1780 - 1784. Lezing over beroemde Zeeuwse600_al_die_willen_te_kaap_ren_varen.jpg kaperkapiteins, bemanning en kruistochten. Met speciale aandacht voor de succesvolle kaperkapiteins Nicolaas Jarry en Pierre le Turq, respectievelijk geboren in Terneuzen en het Mauritsfort. Verzorgd door dr. Johan Francke, auteur van het onlangs verschenen boek 'Al Die Willen Te Kaap'ren Varen. 

 

Lees verder>>

 

 

 

 

 

Maandag 11 november 2019

Onthulling van het informatiepaneel over Dirk de Witte, Terneuzense600_duitse_consul_blankers_met_chauffeur_dirk_de_witte_in_terneuzen_1915.jpg

meesterspion in WO-I (nadere informatie volgt)