600_c_-_lezing_petrus_hondius_c.jpg

Uitnodiging voor de lezing

De bouw van de Nieuwe Zeesluis in Terneuzengepresenteerd door Harm Verbeek           600_lezing_harm_verbeek_-_nogmaals_op_het_werk.jpg

Omgevingsmanager van de VNSC

Donderdag 26 oktober a.s. Aanvang 20.00 uur

Cultuurpodium Porgy & Bess, Noordstraat 52, Terneuzen.

Beste leden, mevrouw, meneer,

Het einde van de bouw en opening van de Nieuwe Zeesluis in Terneuzen komt steeds dichterbij. In de beginperiode van het enorme bouwproject hebben we de heer Harm Verbeek, sinds de eerste planfase omgevingsmanager van de Vlaams Nederlandse Schelde Combinatie, al eens als spreker te gast gehad.

Nu het bouwproject in een eindfase is gekomen, stellen we het op prijs dat de heer Verbeek weer een presentatie voor ons gaat verzorgen.

600_lezing_harm_verbeek_2.jpg

In vogelvlucht neemt Harm Verbeek ons graag mee bij de oude en nieuwe geschiedenis van het sluizencomplex. Tijdens de bouw van de Nieuwe Sluis zijn ze van alles tegengekomen. Losse objecten, oude bouwsels en de volledige bodemopbouw vertellen veel over onze geschiedenis. Er zijn zowel mammoetbotten als een oude inundatiesluis en nog veel meer gevonden.
Onze gastspreker Harm Verbeek is sinds 1987 werkzaam bij Rijkswaterstaat in verschillende functies en op tal van locaties. Daarnaast is hij sinds dit jaar commissielid bij het Waterschap Scheldestromen. In zijn vrije tijd is hij actief als sportduikinstructeur en kajakzeevaarder.
Het wordt ongetwijfeld een buitengewone interessante presentatie. We heten u allen dan ook van harte welkom.

Met vriendelijke groet

Uitnodiging voor de lezing

600_0_-_rabo_clubsupport.jpg

Uitnodiging voor de vertoning van de bijzonder mooie film

‘Zeeuws-Vlaanderen, op de grens van land en water’

Ingeleid en gepresenteerd door Leen Muller

Woensdag 27 september a.s. Aanvang 20.00 uur

Cultuurpodium Porgy & Bess, Noordstraat 52, Terneuzen.

Beste leden, mevrouw, meneer,

We nodigen u allen uit voor de presentatie van de volledig vernieuwde film van amateurcineast Leen Muller uit Zaamslag. In de afgelopen jaren is er in de streek, vooral langs de kust, erg veel veranderd. Denk maar aan Waterdunen, de Hedwige polder, Perkpolder en de bouw van de nieuwe zeesluis in Terneuzen. De première in Oostburg was een succes.

Na een kleine 40 jaar werkzaam te zijn geweest als beleggingsadviseur bij de NMB/

ING-bank had Leen meer tijd voor zijn grote hobby, filmen. Met zijn eerste documentaire ‘Een leven zonder Doel’, over het spookdorp Doel, kreeg hij de derde prijs op het nationaal amateurfestival NOVA in Hengelo in 2011.

De afgelopen jaren hebben we al enkele documentaires van hem gezien, waaronder ‘De jaarlijkse historische bietentocht met platbodems van Zeeland naar Brabant’ en ‘De Rijdende Grensrechter’.

Momenteel werkt Muller hard aan zijn nieuwe documentaire over de bouw van de nieuwe Zeesluis in Terneuzen.

U bent, leden en introducés, van harte welkom op een bijzonder mooie en interessante filmavond.

600_lezing_muller.jpg

600_lezing_harm_verbeek.jpg