Nieuws

600_heemkundige_vereniging_terneuzen.jpg

Terneuzen, augustus 2020

 

 

Beste leden, mevrouw, meneer,

 

 

In de brief bij de nieuwsbrief van maart jl. hebben we u al verteld dat door de beperkende maatregelen in verband met de coronacrisis bijeenkomsten, lezingen of presentaties niet gehouden konden worden. Daardoor zouden we voorlopig geen planning maken voor dit najaar.
Inmiddels zijn er wel mogelijkheden iets te organiseren, met in achtneming van 1,5 meter afstand houden en een maximaal aantal personen per keer. In de zaal van hotel l ‘Escaut mogen in dit geval 35 personen plaatsnemen.
Intussen zijn enkele gastsprekers bereid komend najaar, onder deze omstandigheden, een lezing of presentatie voor de vereniging te houden. Gezien het kleine aantal personen dat toegelaten is kan een lezing twee keer op één dag gehouden worden, dus een ‘s middag en een ’s avonds.
Dit houdt wel in dat belangstellenden zich vooraf verplicht per e-mail zullen moeten aanmelden.
In september zal het bestuur een besluit nemen wat we komend najaar zullen plannen. U krijgt hierover tijdig bericht van ons.   
We hebben de volgende gastsprekers bereid gevonden, die hele mooie en interessante onderwerpen, voor ons willen presenteren.
De heer Faase zijn verhaal over de Beurtvaart en de nieuwe kanaalverbinding tussen Terneuzen en Parijs.
Wim de Meester naar aanleiding van de boeken over de neergestorte vliegtuigen in Zeeuws-Vlaanderen tijdens WO-II.
Maritiem schrijver Cor Heijkoop over zijn onlangs verschenen boek Zee Slagveld Schelde tijdens WO-II.
Cineast Leen Muller is bereid enkele van zijn films te presenteren. Bijvoorbeeld: De historische bietenroute per zeilschip, of zijn film over de oorlog ‘40-’45 in onze regio, met veel interviews van mensen uit Axel, Terneuzen en Zaamslag die de oorlogsjaren hebben meegemaakt.    

Binnenkort staat er nieuws over de RabobankClubSupport actie op de website van de Rabobank. De Heemkundige Vereniging heeft zich hiervoor ook dit jaar weer ingeschreven. De afgelopen jaren hebben we door al jullie stemmen mooie financiële bijdragen ontvangen. We hopen dus dat jullie ons ook dit jaar zeker niet vergeten, we rekenen op jullie. De leden van de bank kunnen hun stem uitbrengen vanaf maandag 5 oktober t/m zaterdag 24 oktober a.s. Raadpleeg dus tijdig de website van de Rabobank Zeeuws-Vlaanderen.   

  
Met vriendelijke groet,
Het bestuur