Oproep: Wie kent Fonteijns Kledingmagazijn?

Filmmaker Frank Herrebout maakt momenteel een documentaire over de Terneuzense middenstander Izaak Fonteijn die van 1910 tot 1942 een kledingwinkel had op de hoek van de Noordstraat 22 en de Langekerkstraat 2: zijn winkel heette Fonteijns Kledingmagazijn. In en na de oorlog werd deze zaak voortgezet door zijn medewerker Jan van Dixhoorn.600_naamloos-1_fonteijn.jpg
Izaak Fonteijn werd samen met zijn vrouw Johanna Fonteijn-Koppel en nog tien andere Terneuzenaren op 24 maart 1942 door de Duitse bezetter gedwongen naar Amsterdam te verhuizen omdat ze joods waren. Later werden ze gedeporteerd naar vernietigingskampen in Auschwitz en Sobibor.
Izaak en Johanna Fonteijn worden in Terneuzen herdacht door struikelstenen bij hun woonhuis in de Van Steenbergenlaan 22. Op de website van de struikelstenen is enige informatie over hen te vinden, maar de filmmaker is op zoek naar (persoonlijke) herinneringen, overleveringen, anekdotes of foto's. Overigens niet alleen over de familie Fonteijn, maar ook over andere joodse Terneuzenaren in de oorlog.
Op deze foto zien we Izaak Fonteijn, Jan van Dixhoorn en een zekere K. Hamelink. Maar wie is wie op de foto? Weet u het? 600_naamloos-2_fonteijn.jpg
Of weet u iets anders over de familie Fonteijn, hun kledingzaak of kent u andere verhalen over joodse slachtoffers of onderduikers uit Terneuzen?
Deel dan uw kennis met de filmmaker, hij is  bereikbaar via:
frank@akfe.nl
of
0611 098 897